Bevkov trg (pred Kulturnim domom Nova Gorica)

print

Bevkov trg (pred Kulturnim domom Nova Gorica), 5000 Nova Gorica


Bevkov trg in Kulturni dom Nova Gorica se nahajata v samem centru mesta in sta zato lahko dostopna tako peš kot tudi z javnim prevozom.

 

Dostop z javnim prevozom

Spletna stran z urnikom prevoznika mestnega prometa: http://www.avrigo.si/potniski_prevozi/linijski_promet/vozni_red/

Mestni avtobusni promet je popolnoma brezplačen. Vse linije mestnega prevoza potekajo v neposredni bližini prizorišča, najbližja postaja mestnega prometa je postaja pri Mestnem avtobusnem postajališču v Novi Gorici (Mestna AP Nova Gorica).

Shema poteka linij mestnega prometa: http://www.avrigo.si/potniski_prevozi/mestni_promet/nova_gorica/shema_poteka/ 

 

Dostop z avtomobilom

 

Iz smeri Ajdovščine/Ljubljane:

Na hitri cesti H4 izberemo izvoz Šempeter/Nova Gorica ter v prvem krožišču izberemo tretji izvoz, v smeri Nove Gorice. V naslednjem krožišču (pri Casinoju Fortuna) izberemo drugi izvoz in vožnjo nadaljujemo skozi tunel do Nove Gorice. V krožišču pri nakupovalnem centru Q-landia izberemo tretji izvoz in vožnjo nadaljujemo po Ulici tolminskih puntarjev. V krožišču zavijemo v prvi izvoz, na Kidričevo ulico. Bevkov trg se nahaja na levi strani, nasproti stavbe Mestne občine Nova Gorica in Upravne enote Nova Gorica.

 

Iz smeri Tolmina/Bovca:

V primeru, da se v Novo Gorico pripeljemo po solkanski obvoznici, na krožišču izberemo pri izvoz (na Vojkovo cesto) in na križišču pri cerkvi zavijemo levo na Kidričevo ulico. Vozimo se naravnost pribl. 250 metrov. Bevkov trg se nahaja na desni, nasproti nasproti stavbe Mestne občine Nova Gorica in Upravne enote Nova Gorica. Če se v Novo Gorico pripeljemo skozi središče Solkana, vožnjo nadaljujemo po Vojkovi cesti, mimo bencinske črpalke. Na križišču pri cerkvi zavijemo desno na Kidričevo ulico in vozimo naravnost še pribl. 250 metrov. Bevkov trg se nahaja na desni, nasproti nasproti stavbe Mestne občine Nova Gorica in Upravne enote Nova Gorica.

 

Iz smeri Italije:

Iz avtoceste A34 nadaljujte vožnjo prek mejnega prehoda Vrtojba po hitri cesti H4 in izberite izvoz Šempeter/Nova Gorica. Po izvozu sledite usmeritvenim tablam za Novo Gorico oziroma nadaljujte usmeritvam, kot so opisane zgoraj za dostop is smeri Ajdovščine/Ljubljane.

 

Iz centra Gorice: Iz centra mesta Gorice lahko dostopamo prek mejnega prehoda na via S. Gabriele in pot nadaljujemo po Erjavčevi ulici vse do mestnega avtobusnega postajališča (pribl. 800 m). Bevkov trg se nahaja na levi, za nebotičnikom Eda centra. Prav tako se lahko iz Gorice do Bevkovega trga pride prek mejnih prehodov v Rožni Dolini (sledite usmeritvenim tablam za Novo Gorico) in mejnega prehoda v Solkanu (Po mejnem prehodu na prevem križišču zavijte ostro desno v Ulico dr. Karla Lavriča. Na krožišču izberite prvi izvoz na Ulico Gradnikove brigade in se vozite naravnost pribl. 500 m. Kulturni dom Nova Gorica ter Bevkov trg se nahajata na levi, nasproti lekarne.)

 

Koordinate za GPS:


zemljepisna širina: 45.958102°,
zemljepisna dolžina: 13.646818°

 

V neposredni bližini trga je na javnih površinah na voljo veliko število parkirnih mest, po 16.00 uri je parkiranje brezplačno.

Dostop za gibalno ovirane osebe: Na lokacijo lahko brez težav dostopajo tudi gibalno ovirane osebe.

 

Anketa - podoba raziskovalcev