Nacionalni inštitut za biologijo (NIB)

print

 

Dostop z javnim prevozom

 

Avtobus št. 18 (Kolodvor – Center Stožice): Ko pridete na glavno železniško oziroma avtobusno postajo v Ljubljani, se sprehodite do postaje Kolodvor, ki se nahaja na tem območju. Vstopite na avtobus št. 18 v smeri Center Stožice in se peljite do postaje Živalski vrt ZOO (šest postaj). Ko izstopite, se obrnite na levo (v smeri vožnje avtobusa, iz katerega ste ravnokar izstopili) in pojdite do prvega prehoda za pešce. Prečkajte prehod in nadaljujte hojo v tej smeri. NIB je prav stavba na levi ob tej cesti.

 

Dostop z avtomobilom

 

Z avtom iz centra Ljubljane: Iz centra se pripeljite po Cesti 27. aprila in Večni poti. Vozite se, dokler na desni strani ne zagledate živalskega vrta. NIB se nahaja 200 metrov naprej, na levi strani.

Z avtom z ljubljanske obvoznice: Z obvoznice zavijte na izhodu »Ljubljana Brdo« in se po Cesti na Brdo peljite do prvega semaforiziranega križišča, kjer zavijete levo v smeri Živalskega vrta. Pot nadaljujete do naslednjega križišča, kjer zavijete desno na Večno pot. Po 300 metrih bo na desni strani usmeritvena tabla za Nacionalni inštitut za biologijo (NIB), kjer se nahaja tudi NIB.

Parkirišče za goste je na voljo pred rampo ali pri Živalskem vrtu. 

 

Anketa - podoba raziskovalcev