Slovenska knjižnica Damirja Feigla

print

 

Zbirno mesto bo na Travniku/Piazza della Vittoria v Gorici, Italija (odhod izpred Vladne palače/Pallazzo del Governo).

Trg Travnik/Piazza della Vittoria se nahaja v samem centru mesta Gorica/Gorizia (Italija) in je zato lahko dostopen tako peš kot tudi z javnim prevozom (spletna stran z urnikom prevoznika mestnega prometa, ki nudi tudi mednarodno mestno linijo, ki pelje tudi po mestu Gorica: http://www.avrigo.si/potniski_prevozi/linijski_promet/vozni_red/). Cena enosmerne vozovnice na mednarodni linije mestnega prometa je 1 EUR. Shema poteka linij mestnega prometa: http://www.avrigo.si/potniski_prevozi/mestni_promet/nova_gorica/shema_poteka/

Dostop z avtomobilom in parkirišča: V bližini trga in v bližini knjižnice se na javnih površinah na voljo parkirna mesta.

Napotki za dostop:

Iz smeri Ajdovščine/Ljubljane (z avtomobilom): Po hitri cesti H4 iz Ljubljana nadaljujemo vožnjo po avtocesti A34 čez mejni prehod Vrtojba v Italijo in izberemo izvoz Gorica/Gorizia. Na krožnem križišču izberemo prvi izhod in nadaljujemo po ulici Via Trieste in Via Terza Armata. Nato zavijemo levo v Via Vittorio Veneto in v krožnem križišču nadaljujemo naravnost po isti ulici. Nato zavijemo desno v Via Roma in po tej ulici nadaljujemo do Travnika/Piazza della Vittoria. Ker pa na samem trgu ni parkirnih mest, lahko parkirate bodisi v Via Roma ali okoliških ulicah ali pa pred prihodom na trg z Via Roma zavijete v Via Francesco Crispi, nato desno na Corso Giuseppe Verdi in parkirate na parkirišču ob parku (Trg/Piazza Cesare Battisti).

Peš Iz smeri Slovenije:

Iz Rožne Doline: Izpred glavne stavbe Univerze v Novi Gorici nadaljujemo po Vipavski cesti do mejnega prehoda Rožna Dolina/Casa Rossa in nato po Via della Casa Rossa čez krožno križišče po Via Bartolomeo d'Alviano, desno na Trg/Piazza Sant'Antonio in Trg/Piazza Cavour in nato po uličici Raštel/Rastello do trga Travnik/Piazza della Vittoria. Vladna palača je na vaši levi.

Z Bevkovega trga, Nova Gorica: Pojdite po Delpinovi ulici in zavijte levo na Erjavčevo ulico. Nadaljujte do mejnega prehoda in dalje po Via del San Gabriele. Na krožišču zavijte v Via Silvio Pellico in nadaljujte po Via Giosue Carducci do trga Travnik/Piazza della Vittoria.

GPS koordinate Travnika/Piazza della Vittoria v Gorici:


zemljepisna širina: 45.9455727°,
zemljepisna dolžina: 13.625101299999983°

Anketa - podoba raziskovalcev