Noč strojništva v Tehniškem muzeju Slovenije

print

 

Lokacija: Tehniški Muzej Slovenije, Bistra pri Vrhniki, Bistra 6, Borovnica

Termin: 17:00 - 21:00

 

Fakulteta za strojništvo Univerze v Ljubljani bo v sodelovanju s Tehniškim muzejem Slovenije priredila brezplačen dogodek Noč strojništva. S prireditvijo želimo širši javnosti ponuditi vpogled v svet inženirstva.
Fakulteta za strojništvo bo na ogled postavila formulo, ki so jo študenti zasnovali in izdelali v projektu Formula Student ter z njo na tekmovanju na Madžarskem dosegli najboljši rezultat v pospeševanju v kategoriji motorjev z notranjim zgorevanjem. Prikazali bomo tudi številne zanimivosti o laserskem merjenju in samodejnem izdelovanju zahtevnih tridimenzionalnih oblik, mobilnih robotih, brezpilotnih letalih, avtomatski diagnostiki, programiranju hidravličnih komponent, simulaciji varjenja, laserskem označevanju in mnogih drugih inovativnih tehnologijah.

 

 

 

 

 

 

Tehniški muzej Slovenije bo na dan dogodka ponudil brezplačen ogled občasne razstave Z Elanom do zvezd, Elan in njegovi predhodniki, ki prikazuje pestro zgodovino družbe Elan in njeno izredno raznoliko proizvodno dejavnost, in stalne razstave Naš dragi avto, ki obsega več kot 100-letno zgodovino avtomobilizma na Slovenskem.

 

 

 

 

 

 

 

Anketa - podoba raziskovalcev