Program na Poštni ulici

print

Lokacija: Oder na Poštni ulici

 

Termin: 19:00 - 23:00


Na odru v Poštni ulici se bodo zvrstili koncerti glasbenih skupin, v katerih nastopajo raziskovalci Univerze v Mariboru.

 

 

 

 

 

18:30 – 20:00

PhD Big Bang Band

PhD Big Bang Band so združili glasbene moči leta 2006, ko so prvič uradno nastopili na prireditvi Noč raziskovalcev, katere se vsako leto tudi redno udeležujejo. V skupini so zbrani sodelavci, zaposleni na Univerzi v Mariboru in prijatelji, ki so v svojem dosedanjem delovanju sklenili, da bodo tudi z glasbenim udejstvovanjem popestrili nekatere kulturne in znanstvene dogodke, predvsem v okviru Univerze v Mariboru.

 

Člani:

Anja Kerec - vokalistka, strokovnjakinja za prodajo steklenih izdelkov visoke kvalitete;

Said Bešlagić - kitarist, sicer tudi strojnik, ilustrator in glasbeni učitelj;

Milan Ambrožič - kitarist in docent za fiziko na Oddelku za fiziko Fakultete za naravoslovje in matematiko v Mariboru;

Marko Kralj - bobnar, sicer kemik in biolog;

Teodor Petrič - basist in izredni profesor na Oddelku za germanistiko Filozofske fakultete v Mariboru;

Robert Repnik - saksofonist in docent za fiziko na Oddelku za fiziko Fakultete za naravoslovje in matematiko v Mariboru;

Samo Kralj - klaviaturist in redni profesor za fiziko, zaposlen na Oddelku za fiziko Fakultete za naravoslovje in matematiko v Mariboru in na Inštitutu Jožef Stefan v Ljubljani.

 

20:15 – 21:30

Strici iz ozadja

Skupino Strici iz ozadja sestavljalo profesorji in študenti. Igrajo »surf music«.

Člani:

 

dr. Rene Markovič (bas),

prof. dr. Victor Kennedy (kitara),

Zmago Pavličič (bobni),

Matic Ačko (kitara in vokal).

 

21:45 – 23:00

Vroči cilindri

Vsi člani skupine so v preteklosti delovali na različnih področjih glasbenega udejstvovanja in si predvsem v svoji mladosti nabirali živahne rockerske izkušnje. Samo, ki je bil dva mandata tudi dekan Pedagoške fakultete UM in je sedaj predavatelj na isti fakulteti ter Frenk in Toni so bili že pred skoraj 40 leti člani legendarne razvanjske rock zasedbe "Nima Smisla", ki je delovala v mariborskem okrožju v času nastanka znanih in uspešnih skupin Lačni Franz in  Preporod. Prav tako sta se tudi malo mlajša člana zasedbe Tina in Dani kalila na rock ali metal sceni in pri tem v svojih izkušnjah nič ne zaostajata za "sivinami" v bendu.

 

Pri tem lahko poudarimo, da pevka Tina svoje ljubiteljsko rock petje dopolnjuje s profesionalnim petjem v mariborski Operi, kar pa tudi "ni od muh". Pred dobrim letom so se po tridesetletnem glasbenem premoru zbrali z namenom "ponovnega iskanja mladosti" in svoj balzam za "dušo" našli v preigravanju starega in novega dobrega rocka, ki ga v svojih lastnih priredbah  podoživljajo kot "popolni odklop" na poti v drugo polovico življenjskega obdobja!

Torej; za videt, slišat in ……se odklopit!

 

Člani:

Samo Fošnarič, ritem kitara, vokal

Martina Ledinek Nikić, klaviature, vokal

Dani Krunič, solo kitara

Frenk Roth, bas kitara

Toni Žilavec, bobni​

 

Dodatne informacije 

https://www.facebook.com/Po%C5%A1tna-450757708340456/

 

 

Anketa - podoba raziskovalcev