Varnost in zasebnost interneta

print

 

Lokacija: Europark, Maribor

Termin: 14:00 - 21:00

 

Varnost in zasebnost sta pomembni raziskovalni temi interneta. Predstavljen bo pomen informacijske varnosti v vsakdanjem življenju, s poudarkom na geslih, napotkih za varovanje zasebnosti v družbenih omrežjih in tveganja za zasebnost, povezana s zbiranjem podatkov in profiliranjem brskalnikov preko spleta.
V okviru demonstracije bodo prikazani problemi varnosti na spletu, vključno z načini ustreznega upravljanja gesel in načini, kako ustvariti dobra in zapomnljiva gesla (aktivna udeležba obiskovalcev s predlogi).
Glede na razvoj znanosti in opravljenih raziskav v dvoletnem obdobju (12. 2015- 09. 2016-09. 2017), bo vsebina prilagojena najnovejšim spoznanjem in razpoložljivim znanjem.

V okviru varovanja zasebnosti bo predstavljena problematika zasebnosti pri uporabi spleta s poudarkom na družbenih omrežjih in dobre prakse, ki omogočajo ustrezno varovanje zasebnosti. Demonstracija bo usmerjena tudi v izobraževanje najmlajših uporabnikov (osnovnošolci) družbenih omrežij s ciljem, da povečamo njihovo zavedanje in zavedanje njihovih staršev, o možnih nevarnostih pri uporabi omrežij (vključitev obojih – staršev in otrok s predstavitvijo lastnih izkušenj).
Predstavljene bodo tudi možnosti pridobivanja podatkov in profiliranje preko spletnih brskalnikov, ter na kaj morajo biti uporabniki pozorni pri uporabi spletnih brskalnikov (aktivna udeležba obiskovalcev s pametnimi napravami).


 

Dodatne informacije:

Anketa - podoba raziskovalcev