Nagovori

print

 

Rektor Univerze v Mariboru prof. dr. Igor Tičar

Opravljati poklic znanstvenika je nedvomno zelo zahtevno in družbeno odgovorno delo, ki ga je nujno uravnovesiti s skrbjo za zdravje, družino, pa tudi s hobiji. Znanstveniki, raziskovalci Univerze v Mariboru, so tudi letos v okviru vseevropske Noči raziskovalcev za obiskovalce pripravili vrsto demonstracij in eksperimentov primernih za vse generacije. Mladim, ki se odločajo za poklicno pot bo to dobra priložnost, da se seznanijo s tem, kako je biti raziskovalec.

 

 

 


 

Rektor Univerze na Primorskem prof. dr. Dragan Marušič

Noč raziskovalcev za mlado Univerzo na Primorskem predstavlja pomemben promocijski dogodek v Slovenskem primorju. Z njim bo raziskovalno radovednim odkrila kaj se skriva za znanostjo, širši publiki pa predstavila vpliv univerze in raziskovalca na naše vsakdanje življenje. S tem dogodkom bomo odprli pot predvsem mladim do novih spoznanj, ki jim bodo omogočila kariero znanstvenika v prihajajočem svetu visokih tehnologij.

Foto: Miha Peroša

 

Rektor Univerze v Novi Gorici, prof. dr. Danilo Zavrtanik

Mladi imajo pred seboj odprte številne možnosti in poti. V življenju jih čaka ogromno izzivov. V sodobnem svetu so nasičeni z informacijami, zato je prav, da jim znanost predstavimo na vsebinsko bogat in privlačen način, tudi preko širokega nabora dogodkov v okviru mednarodnega projekta Noč raziskovalcev. Na podlagi pridobljenih podatkov se bodo, ko bodo sprejemali odločitev o svojem študiju in svoji karieri, morda odločili za poklic raziskovalca. Zagotovo pa bodo bolje ozaveščeni o vlogi znanosti pri nadaljnjem razvoju družbe in sveta okoli nas.

 


 

Prof. dr. Tamara Lah Turnšek, direktorica Nacionalnega inštituta za biologijo

Noč raziskovalcev je pomemben mednarodni projekt in dogodek, ki simbolizira tako povezanost raziskovalcev v evropskem prostoru kot tudi njihovo nenehno delovanje, saj se ideje utrinjajo kot zvezde, često tudi ponoči, ko dnevni hrup zaspi.

 


 

Zvonko Kustec, ravnatelj Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer

Znanost je prvenstveno namenjena za ljudi in kot tako jo je potrebno popularizirati, približati in prikazati njene pozitivne učinke njenim posrednim uporabnikom, torej vsakdanjemu človeku. 

 

 


 

 

Anketa - podoba raziskovalcev