petek, 9. september 2016

Vabilo na novinarsko konferenco

 

Predstavniki slovenskega konzorcija "Znanost za življenje" vas vabimo na novinarsko konferenco v ponedeljek, 12. septembra 2016, ob 11. uri, na Univerzi na Primorskem v sejni sobi palače Armerija Titov trg 4 v Kopru. Podrobneje vam bomo predstavili številne aktivnosti, namenjene popularizaciji znanosti in poklica raziskovalca in znanstvenika, ki bodo sočasno potekale zadnji petek v septembru v več krajih Slovenije v okviru vseevropske noči raziskovalcev.


 

Slovenski konzorcij, ki ga sestavljajo Univerza v Mariboru, Univerza na Primorskem, Univerza v Novi Gorici, Nacionalni inštitut za biologijo in Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer, je bil izbran za izvedbo prireditev pod sloganom »Znanost za življenje«, ki bosta potekali zadnja petka v septembru, 30. 9. 2016 in 29. 9. 2017, od popoldanskih do nočnih ur v več slovenskih mestih. Aktivnosti bodo namenjene popularizaciji znanosti in zabavnemu učenju. Skozi eksperimente, predstavitve, delavnice za odrasle in otroke, vodene izlete v laboratorijih, kvize o znanosti in podobno, se ponuja priložnost na interaktivni način navezati stik z raziskovalci in spoznati njihov prispevek k ekonomskemu razvoju družbe. Konzorcij je razpisal tudi nagradni natečaj na temo »Znanost za življenje«, ki je namenjen učencem in dijakom.

 

Zato vas vljudno vabimo, da se nam pridružite na novinarski konferenci v

ponedeljek, 12. septembra 2016, ob 11. uri,

v sejni sobi palače Armerija Univerze na Primorskem na Titovem trgu 4 v Kopru.

 

Vaši sogovorniki bodo:

- dr. Dragan Marušič, predsednik Rektorske konference Republike Slovenije in rektor Univerze na Primorskem,

- dr. Igor Tičar, rektor Univerze v Mariboru, ki je vodilni partner projekta,

- dr. Suzana Žižek, koordinatorica projekta na Univerzi v Novi Gorici,

- dr. Marina Dermastia, podpredsednica Upravnega odbora Nacionalnega inštituta za biologijo iz Ljubljane in

- g. Zvonko Kustec, ravnatelj Gimnazije Franca Miklošiča iz Ljutomera.

 

Predstavitev bo vodil prorektor za znanstveno-raziskovalno in razvojno delo Univerze na Primorskem, dr. Boris Kavur.

 

Vljudno vabljeni!

 

Prosimo, da svojo prisotnost potrdite: Mirelli Baruca, svetovalki za odnose z javnostmi Univerze na Primorskem, T: 040/457-510, E: Mirella.Baruca@upr.si.
 
Anketa - podoba raziskovalcev