novice

2017 2016
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Ajdovščina, Brežice, Izola, Koper, Ljubljana, Ljutomer, Maribor in Nova Gorica - 28. september 2016 – V okviru vseevropskega projekta Noč raziskovalcev se bodo v petek, 30. septembra 2016, v osmih slovenskih in 250 evropskih mestih odvijale številne aktivnosti, s katerimi želi konzorcij petih institucij, z Univerzo v Mariboru kot vodilnim partnerjem, približati poklic znanstvenika mladim in širši javnosti. Evropska noč raziskovalcev, ki bo izvedena v okviru projekta pod sloganom »Znanost za življenje«, bo na številnih lokacijah potekala od jutranjih do večernih ur. Obisk dogodka je dobra priložnost za tiste, ki se odločajo za svojo nadaljnjo izobraževalno pot, da obiščejo in doživijo številna raziskovalna področja in tako ugotovijo, kje bodo najlažje uresničili svoje sposobnosti, želje in pričakovanja. Natančen program vseh aktivnosti je objavljen na spletni strani www.znanostzazivljenje.si.

V okviru spremljevalnega programa Evropske noči raziskovalcev - SciFe, bo nastopila glasbena skupina Zmelkoow

Član skupine Zmelkoow je tudi izr.prof. dr. Gorazd Sedmak

 

Vstopnine ni.

 

 

 

 

 

 


Trobilni ansambel Glasbene šole Koper - Brass Band KIP, dirigent Boris Benčič


V oktobru 2011 je bil na Glasbeni šoli Koper ustanovljen trobilni ansambel. Ansambel je namenjen učencem višjih razredov GŠ Koper, Izole, Pirana ter oddelka Marezige in učencem Umetniške gimnazije Koper. V sestavu  aktivno sodelujejo tudi učitelji obeh ustanov. Prvič se je zasedba zbrala na štiridnevni delavnici, ki se je zaključila z koncertom na Glasbeni šoli Koper. Odziv publike ter tudi udeležencev je bil izredno pozitiven, zato so si zadali nalogo delavnico ponoviti. V 5 letnem delovanja je tako ansambel izvedel preko 40 nastopov ali samostojnih koncertov v Sloveniji ter Italiji in Avstriji. Repertoar je na začetku večinoma predstavljala filmska glasba. V naslednjih letih pa je bil poudarek predvsem na klasični glasbi oziroma aranžmajih znanih del. Tako lahko na njihovih nastopih prisluhnemo delom Mozarta, Bacha, Griega pa tudi Morriconeja, Williamsa, Badelta in vse do jazz ali rok uspešnic.

Rok za oddajo prispevkov za sodelovanje na nagradnem natečaju na temo "Znanost za življenje" je podaljšan do 20. 9. 2016. 


 

torek, 13. september 2016

Sporočilo za javnost

Tisoč in en način promocije poklica raziskovalca na vseevropskem dogodku »Noč raziskovalcev« zadnji petek v septembru

Koper, 12. september 2016 – Danes so na sedežu Univerze na Primorskem predstavniki petih partnerjev konzorcija, ki ga sestavljajo tri slovenske univerze: Univerza v Mariboru, Univerza na Primorskem in Univerza v Novi Gorici, Nacionalni inštitut za biologijo iz Ljubljane ter Gimnazija Franca Miklošiča iz Ljutomera, predstavili vseevropski projekt Noč raziskovalcev (Researcher's Night), ki bo v kar sedmih slovenskih mestih potekal zadnji petek v septembru (30. 9. 2016). Konzorcij je razpisal tudi nagradni natečaj na temo »Znanost za življenje«, ki je namenjen učencem in dijakom in se bo zaključil 15. septembra.  


 

petek, 9. september 2016

Vabilo na novinarsko konferenco

 

Predstavniki slovenskega konzorcija "Znanost za življenje" vas vabimo na novinarsko konferenco v ponedeljek, 12. septembra 2016, ob 11. uri, na Univerzi na Primorskem v sejni sobi palače Armerija Titov trg 4 v Kopru. Podrobneje vam bomo predstavili številne aktivnosti, namenjene popularizaciji znanosti in poklica raziskovalca in znanstvenika, ki bodo sočasno potekale zadnji petek v septembru v več krajih Slovenije v okviru vseevropske noči raziskovalcev.

Anketa - podoba raziskovalcev